Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

08/07/2022

Bezetting tijdens de zomervakantie

Naast dat de druk op de huisartsenzorg landelijk heel hoog is, staat de zomervakantie ook nog eens voor de deur. Tijdens de zomervakantie hebben wij een krappere bezetting. We doen er ook tijdens deze periode alles aan om iedereen zo goed en zo snel mogelijk te helpen. Ondanks dat is het mogelijk dat u wat merkt van de drukte. Zo kan het zijn dat u langer moet wachten dan normaal. Of dat onze zorg op een andere manier verloopt dan u gewend bent.

Wat betekent dat voor u?
Ook in de zomer zijn we er voor u. Het kan echter voorkomen dat we genoodzaakt zijn om zorg die minder urgent is, uit te stellen of op een andere manier te verlenen. Zodat we patiënten die spoedeisende klachten hebben snel kunnen helpen. Dit houdt in dat u bij niet-acute vragen soms wat langer moet wachten. Of dat u op een andere manier wordt geholpen dan u gewend bent. Bijvoorbeeld door een andere arts, telefonisch of digitaal.

Uiteraard maken we die afweging heel zorgvuldig. We kijken per patiënt wat medisch verantwoord is: onze centrumassistenten beoordelen alle zorgvragen die binnenkomen op basis van urgentie en prioriteit. Als het nodig is natuurlijk in overleg met de arts.

Hoe kunt u ons helpen?
Om drukte in de praktijken en aan de telefoon te beperken, kunnen wij ook uw hulp goed gebruiken.
• Heeft u een vraag? Bedenk dan goed of telefonisch contact of een bezoek aan de praktijk noodzakelijk is. De website www.moetiknaardedokter.nl helpt u hierbij. Ook op www.thuisarts.nl krijgt u op veel gezondheidsvragen een antwoord. Hier vindt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid - gemaakt door artsen en in begrijpelijke taal.
• Verschillende zaken kunt u zelf online regelen via MijnGezondheid.Net, 24 uur per dag. Denk aan het stellen van korte vragen via een e-consult, maar ook het inzien van uitslagen en het aanvragen van herhaalrecepten. Maakt u nog geen gebruik van MijnGezondheid.Net? Op deze pagina vindt u meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden.
• Heeft u spoedeisende klachten? Het is ontzettend belangrijk dat u deze blijft melden. Ook nu.

Dank voor uw begrip!

reclamebureau anno nu ifthen.nl