Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Openingstijden en spreekuren

Openingstijden en spreekuren Veldhuizen

Hebt u een gezondheidsvraag? Wellicht vindt u het antwoord op thuisarts.nl. Bel anders onze praktijk in Veldhuizen, ook voor het maken van een afspraak. Wij zijn bereikbaar tussen 08:00 en 17:00 uur.

Op dinsdag, woensdag en donderdag houden de huisartsen avondspreekuur van 17.00 tot 19.30 uur. Maak hiervoor een afspraak via de centrumassistente.

 • telefoonnummer: 030 - 669 08 00;
 • spoedlijn tijdens kantooruren: 030 - 666 72 07;
 • spoedlijn buiten kantooruren: 0900 - 470 14 70.

De centrumassistente maakt uitsluitend afspraken voor:

 • de huisartsen;
 • het assistentenspreekuur;
 • de praktijkondersteuners (POH) GGZ en Somatiek.

Met een andere zorgverlener in het gebouw kunt u rechtstreeks contact opnemen.


N.B. Tot 24 uur voor de afspraak kunt u deze kosteloos per mail of telefonisch afzeggen. Anders brengen wij u € 15,00 in rekening voor een 10 minuten consult en € 30,00 voor een 20 minuten consult. De zorgverzekering vergoedt geen afspraken die u niet nakomt. En wij zijn verplicht om dit te melden.

Lees meer over onze specifieke onderzoeken en spreekuren waarvoor u bij ons terecht kunt:
    

Assistentenspreekuur

U kunt met de centrumassistente een afspraak maken voor:

 • het opmeten van uw bloeddruk;
 • het uitspuiten van uw oren;
 • uitstrijkjes;
 • urineonderzoek;
 • injecties/vaccinaties;
 • het behandelen van uw wond;
 • het verwijderen van uw hechting(en);
 • ECG (hartfilmpje) maken en benen zwachtelen, alleen op indicatie van de huisarts.

Het assistentenspreekuur is dagelijks van:

 • 07:45-08:00 uur;
 • 11:00-12:15 uur;
 • 13:30-16:00 uur.

Urineonderzoek

Als u uw urine wilt laten onderzoeken bijvoorbeeld omdat u een branderig gevoel hebt bij het plassen of bloed in uw urine, dan kunt u 's morgens voor 10:00 uur urine brengen. Tot die tijd dient u de urine in de koelkast bewaren. Dezelfde dag mag u vanaf 14:00 uur bellen voor de uitslag.

Opvragen uitslagen

Wilt u de uitslag van een onderzoek weten? Bel op werkdagen tussen 14:00 - 17:00 uur met de centrumassistente.

Wrattenspreekuur

Maak voor het wrattenspreekuur een afspraak met de centrumassistente. In de oneven weken kunt u van dinsdag tot en met vrijdag terecht.

Herhaalrecepten

Wilt u een herhaalrecept afhalen bij Fleir apotheek Veldhuizen? Dit kunt u online bestellen via Julius Online. Als u een herhaalrecept wilt voor een andere apotheek, bel dan de centrumassistente.

Als u medicijnen voor 11:00 uur aanvraagt, kunt u deze dezelfde dag nog na 16:00 uur bij de apotheek ophalen.

Spreekuur seksualiteit en intimiteit

Een plezierig seksleven is voor de meeste mensen erg belangrijk. In de praktijk blijkt dat niet voor iedereen weggelegd. Seksuele problemen hebben vaak veel invloed op relaties of persoonlijk functioneren. De oorzaak kan bijvoorbeeld liggen bij een chronische ziekte, medicijngebruik, ouder worden, ongewenste kinderloosheid, of relatieproblemen.

LRJG wil die drempel verlagen en biedt daarom in Julius Gezondheidscentrum Terwijde een speciaal spreekuur aan. Huisarts en seksuologe Veerle Jacobs van LRJG helpt u tijdens dit spreekuur graag als u vragen of problemen hebt op het gebied van seksualiteit of intimiteit.

Zij onderzoekt samen met u waar een probleem vandaan komt en hoe u dit op kunt lossen. Daarbij kijkt ze zowel naar medische oorzaken en oplossingen als naar de invloed van uw gedachten, gevoelens en sociale omgang met andere mensen.

Voor wie?
Dit spreekuur is speciaal bedoeld voor als u en/of uw partner één of meerdere van de volgende situaties of problemen herkent:

 • pijn bij het vrijen;
 • niet kunnen vrijen;
 • erectiestoornis;
 • vroegtijdige zaadlozing;
 • minder zin of gevoel van opwinding;
 • geen orgasme kunnen krijgen;
 • verschil in verlangen tussen u en uw partner;
 • negatieve seksuele ervaringen;
 • seksuele problemen als gevolg van een operatie;
 • fysieke beperking of chronische ziekte;
 • seksuele problemen en kinderwens;
 • seksuele problemen ontstaan tijdens de overgang.

Hebt u een andere vraag of klacht die met seksualiteit of intimiteit te maken heeft? Neemt u dan gerust van tevoren contact op met dokter Jacobs om kort te overleggen.

Aanpak
Tijdens de intake zal dokter Jacobs samen met u (en uw partner) bespreken wat het probleem is, welke factoren hierop van invloed zijn en wat u wenst te bereiken met de behandeling.

Soms is het nodig lichamelijk onderzoek te doen. Dat gebeurt uiteraard pas na overleg met u en in ieder geval niet tijdens de intake. Vervolgens maakt zij afspraken met u over hoe de behandeling eruit gaat zien. Denk bijvoorbeeld aan:

 • gesprekken met dokter Jacobs en uw partner (als u een partner hebt);
 • opdrachten om buiten de gesprekken mee aan de slag te gaan;
 • soms medicatie. 

In de meeste situaties zijn 3 tot 5 consulten voldoende. 

Over Veerle JacobsVeerle Jacobs
Naast haar werk als huisarts heeft Veerle Jacobs de tweejarige postmaster opleiding tot seksuoloog bij de RINO Noord Holland (Regionaal Opleidingsinstituut Geestelijke Gezondheidszorg) gevolgd en in september 2014 afgerond.

“Ik ben ervan overtuigd dat een plezierig seksleven niet alleen uw relatie maar ook uw gezondheid positief beïnvloedt. Als seksuologe wil ik u daar graag bij helpen door samen met u (en uw partner) te onderzoeken hoe u het plezier in seks kunt (terug)vinden.”

Veerle Jacobs is lid van de NVVS, de beroepsvereniging voor seksuologen.

Privacy
Uw privacy en gevoel van veiligheid staan voorop. Voor het werk van een seksuoloog geldt het beroepsgeheim.

Afspraak maken
Het spreekuur voor seksualiteit en intimiteit is op vrijdagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur in Julius Gezondheidscentrum Terwijde, Emile Hullebroeckstraat 60, 3543 BZ Utrecht. U kunt telefonisch via de centrumassistente [030] 686 61 00 een afspraak voor een intake maken. Ook als u niet bij LRJG staat ingeschreven, dan bent u van harte welkom.

Een gesprek duurt 45 minuten. Mocht u in eerste instantie alleen willen kennismaken, dan kan dat. Dit kennismakingsgesprek duurt maximaal 20 minuten. Bij twijfel of uw vraag op dit spreekuur past of bij andere vragen, is het ook mogelijk eerst telefonisch kort te overleggen. 

Kosten
De kosten voor een consult van 45 minuten zijn 75 euro en voor een kennismakingsgesprek 20 euro. U ontvangt hiervoor een factuur per post.

Vanuit de basisverzekering krijgt u deze kosten niet vergoed. Hebt u een aanvullende verzekering? Informeer dan bij uw zorgverzekeraar welke vergoeding u krijgt.

Annuleren
U kunt een afspraak tot 24 uur van tevoren kosteloos afzeggen per telefoon [030] 686 61 00 of mail: terwijde@lrjg.nl. Afspraken die u daarna afzegt, zullen bij u in rekening worden gebracht.

Echospreekuur

Sinds 1 juli 2016 heeft Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra een gynaecologisch echospreekuur. Als u ingeschreven staat bij één van de Julius Gezondheidscentra, dan kan uw huisarts u hier naartoe verwijzen.

Wat is echografie?

Bij echografie wordt een beeld gevormd van organen en lichaamsdelen met behulp van hoogfrequente geluidsgolven. Op een beeldscherm worden deze geluidsgolven zichtbaar en vervolgens opgeslagen op een computer. Op basis hiervan kan de arts die de echo maakt, beoordelen of er een verklaring voor uw klachten is. Geluidsgolven zijn niet schadelijk voor uw gezondheid.

Wat is een gynaecologische (inwendige) echo?

Als u gynaecologische klachten hebt, kan het nodig zijn om uw baarmoeder en eierstokken in beeld te brengen. De arts kan op deze manier vaststellen of er afwijkingen zijn. 

U krijgt vervolgens een inwendige echo. Dit betekent dat er een probe, een dun instrument waarmee de geluidsgolven worden verzonden, met een hoesje met gel eroverheen, in de vagina wordt gebracht. Dit doet geen pijn. De probe komt dicht bij de baarmoeder en de eierstokken, zodat nauwkeurigere beelden kunnen worden gemaakt dan met een uitwendige echo.

Sommige vrouwen hebben moeite met een inwendige echo. Als u dit ook zo ervaart, geef dit dan bij uw huisarts aan op het moment dat u een verwijzing voor dit onderzoek krijgt. U kunt dan samen naar een andere oplossing zoeken. 

Waar en wanneer vindt het onderzoek plaats?

Het onderzoek vindt op maandagmiddag plaats tussen 13:30 en 16:00 uur in het Julius Gezondheidscentrum, locatie Leidsche Rijn Centrum - Laurierweg 1001.

Wie doet het onderzoek?

Dokter A. Breetvelt voert het onderzoek uit. Zij werkt als huisarts op de locatie Leidsche Rijn Centrum. Ze heeft bovendien een speciale echografietraining gevolgd en ervaring met gynaecologie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als uw huisarts aangeeft dat een gynaecologische echo in uw situatie nodig is, dan geeft hij/zij u een verwijsbrief mee en deze folder. U kunt dan zelf een afspraak maken voor een echo door te bellen naar het Julius Gezondheidscentrum, locatie Leidsche Rijn Centrum. De centrumassistente plant vervolgens  een afspraak met u in. Houd er rekening mee het onderzoek zeker 20 minuten duurt. 

Na afloop van het onderzoek maakt dokter Breetvelt een verslag van het onderzoek en geeft deze aan uw huisarts. Na drie werkdagen kunt u uw eigen huisarts bellen om het onderzoek te bespreken.

Als tijdens het onderzoek afwijkingen worden gevonden die aanleiding geven om u door te verwijzen naar het ziekenhuis voor verder onderzoek, dan zal dokter Breetvelt dit met u bespreken. Afhankelijk van de ernst daarvan regelt uw eigen huisarts die verwijzing.

Wat kost een echo?

Echografie valt onder de vergoeding voor huisartsenzorg en daarmee buiten uw eigen risico. U betaalt dus niets.

reclamebureau anno nu ifthen.nl